Az anya is ember

Sopronba költöztünk a fővárosból, mert az nekünk jó lesz. Most szokjuk.

Rólam

Büszke és elégedett családanya jó férjjel és két kisgyerekkel. De azért időnként elgondolkozom, hogy hogy keveredhettem ebbe bele.

Ezek is én voltam

Az ágy szélén
Petrezselyem sziget
Kajablog

Ezek meg a gyerekek

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Archívum

Blogroll

<<> >
Lepkevár
Borka és Janka
Oui
Isolde
Eternity
Agnus
Nesztelencsiga
Lustanyu
Malackaraj

Blogom címkéi

90 napos diéta, abszurd, ákos, ákosszeme, állatkert, alvás, baleset, beilleszked, beteg, betegség, blog, bölcsi, borcsi, borcsiduma, buli, család, divat, dolgoz, egészség, egészségügy, én, eszik, etetés, farsang, fejlődés, fertőrákos, fesztivál, fogyókúra, fotó, főz, frizura, gondol, gyerek, gyerekduma, gyerekek, gyerekorvos, gyerekszáj, gyereksztori, gyermekágy, h1n1, haj, hétvége, hóforduló, játszótér, kaja, karácsony, karácsonyi készülődés, karácsonyi_készülődés, keresztelő, kirándul, kirándulás, költöz, közleked, lekvár, lekvárka, mák, meetsopron, mese, mozgásfejlődés, nevelés, nyaral, oep, okosch, oltás, örömanya, orvos, ősz, óvoda, para, , piac, praktikus, program, rezsim, rust, ruszt, shopi, shopika, sopron, sport, sportol, szépség, szobatisztaság, szolgálati, szoptatás, szülés, születésnap, szülinap, t-home, táplálás, tavasz, terasz, terhesség, tesó, testvérek, tévé, tréfa, turbómagyar, ünnep


http://rss.kalib.blogter.hu/

A terhes lábdagadás ellenszere

Sajnos én ilyen lábdagadós terhes vagyok, legutóbb, amikor Borcsikával finiseltem, rondábban néztek ki a csülkeim, mint Geronazzo Mária szája, pedig akkor február volt, nem hőség. Mondom február, a gyerek meg március elején született, úgyhogy végül is alig négy hetet töltöttem elefántlábú asszonyként, szülés előtt és után is kettőt-kettőt, de most meg már a kiírás előtt tíz héttel belém állt az ödéma, hurrá.

Gondoltam, megkeresem a megoldást, mert ez így nem mehet. Emlékeztem, hogy a védőnő annak idején a kezembe nyomott valami homeopátiás kiadványt is a többi szeméttel együtt, de ezt nem dobtam ki, gondoltam, jó lehet még valamire. Igazam volt, és még felépítése is éppen a magamfajta idiótáknak lett kitalálva, annak idején talpmasszázs témakörben is úgy kértem a szakboltban az irodalmat, hogy vékony legyen és nagyon buta. Nekem bőven elég, ha van rajta egy talp számozott zónákra osztva, a szöveg meg annyi, hogy Fülájás - 10. zóna, naponta 3x5 percig. Ennél cizelláltabbat én úgyse olvasok végig, nem török természetgyógyász babérokra, csak alkalmasint el akarom mulasztani a fülfájást. Na, valami ilyesmi volt ez a homeopátiás kiadvány: Lábduzzadás: natrium sulfuricum D6 Schüssler só. Gondoltam, ennyit meg tudok jegyezni a gyógyszertárig.

Mentem a patikába, tőlünk két perc, mire odaértem, elfelejtettem. De aztán mégis eszembe jutott, mert ez egy lassú patika, és volt időm gondolkozni, míg sorra kerültem. Előadom a patikus néninek, hogy mit akarok, nátrium phosphoricumot, mire lecsesz, hogy pontosan kéne tudni, sokféle van, nem lehet csak úgy akármit beszedni. Mondom, télleg? Ismétlem, homeopátiáról van szó, tejcukor pirulákról, benne az anyag csilliószoros hígításban, ebben a koncentrációban akár ciánt is szedhetnék, semmi bajom nem lenne tőle. Amúgy a homeopátiával is úgy vagyok, mint a feng-suival, bevetem, ha már semmi se segít. Na, és akkor előjött a néni, kezében egy fiola nátrium phosphoricummal, és megkérdezi, hogy honnan vettem az infót, hogy ezt kell szednem. Kedvem lett volna benyögni, hogy a Nők Lapjából, de gondoltam, inkább mégse, nekem itt céljaim vannak, és az most nem a gyógyszerész néni megbotránkoztatása, úgyhogy megneveztem a védőnőt, mint forrást. Erre megenyhült. Azért még bepróbálkozott, hogy a lábdagadás így finiselő terhesen eléggé természetes, amiben igazat is adtam neki, én már csak tudom, az előző gyereknél is ez volt, aki most két éves, épp ezért aktuálisan nem engedhetem meg magamnak, hogy égnek meredő talpacskákkal heverésszek naphosszat. És akkor a néninek varázsütésre fülig húzódott a szája, ja, ha én jóravaló anyuka vagyok, aki már nevel egyet, és nem lelkes elsőterhes, aki minden szart megvesz, mert más dolga sincs, mint kiadványokat olvasni (szigorúan magamra gondolok), és hülyeségeken parázni, akkor ideadja a cuccot. Köszönöm, fizetek.

És akkor a patikából kilépve leesett, hogy ez a phosphoricum nem pont ugyanaz, mint a sulfuricum, na sebaj, megnézzük, hogy ez mire jó, és ha olyan, elhasználjuk, de a családban senkinek sincs makacs és gyakori orrvérzése. Úgyhogy megkértem a Pé-t, ugyan cserélné vissza, mert nekem ez ciki lenne, már megint vele végeztettem a piszkos munkát, mentségemre szóljon, hogy a gyereket viszont én hordom csak. Biztos, ami biztos, a kezébe nyomtam a tájékoztató kiadványt is. Tíz perc múlva életem szerelme diadalmasan érkezik a szajréval, hozzátéve, hogy azért azt mondanom kellett volna a patikában, hogy Schüssler sót akarok, D6 nátrium sulfuricum.

Ó. Szóval végül az van, hogy szedem ezt a tejcukor pasztillát, naponta négyet, és bár most jut eszembe, hogy a mikró előtt tartom, ami semmiképpen sem tesz jót neki a szakirodalom szerint, hat. A bokám karcsú, a lábujjaim virslisége megszűnt és a talpam se néz ki úgy, mint egy MBT cipőé. Tök jó.

Szerintem ez most egy hasznos poszt volt a vizesedő terheseknek, már amennyiben van türelmük/tehetségük kiszűrni a fecsegésből a lényeget.  • Értékelés:
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?

Blogter

14Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet
<<> >90 napos diéta, abszurd, ákos, ákosszeme, állatkert, alvás, baleset, beilleszked, beteg, betegség, blog, bölcsi, borcsi, borcsiduma, buli, család, divat, dolgoz, egészség, egészségügy, én, eszik, etetés, farsang, fejlődés, fertőrákos, fesztivál, fogyókúra, fotó, főz, frizura, gondol, gyerek, gyerekduma, gyerekek, gyerekorvos, gyerekszáj, gyereksztori, gyermekágy, h1n1, haj, hétvége, hóforduló, játszótér, kaja, karácsony, karácsonyi készülődés, karácsonyi_készülődés, keresztelő, kirándul, kirándulás, költöz, közleked, lekvár, lekvárka, mák, meetsopron, mese, mozgásfejlődés, nevelés, nyaral, oep, okosch, oltás, örömanya, orvos, ősz, óvoda, para, , piac, praktikus, program, rezsim, rust, ruszt, shopi, shopika, sopron, sport, sportol, szépség, szobatisztaság, szolgálati, szoptatás, szülés, születésnap, szülinap, t-home, táplálás, tavasz, terasz, terhesség, tesó, testvérek, tévé, tréfa, turbómagyar, ünnep<$BejegyzesSzerkesztese$><$BlogHozzadasKedvencLink$><$SzerzoHozzadasKedvencLink$><$BlogHozzadasKedvencLink$><$SzerzoHozzadasKedvencLink$>